bfhomenieuws
nieuws
ansicht
kleur exterieur
kleur interieur
toegepaste kunst
kunst
profiel
inspiratie
links
contact

 naar boven


Oktober 2013

Beata werkt samen met het KleurLab van de gemeente Delft en architect Heide Hinterthür, onder aanvoering van de Delftse stadsbouwmeester Wytze Patijn, aan een kleurrijkere historische binnenstad: weg van het 'veilige' grachtengroen en cremewit! De Nederlandse geschiedenis is veel kleurrijker.

September 2013

Recent toegevoegd bij exterieurprojecten: hoogrenovatie in de Vechtzoom en de Gagel in Overvecht Utrecht, en complex Hagestede in Nieuwegein. Zie exterieur.
Juli 2013

Onder handen werk:
Vier flats Haarlem
Drie flats Nieuwegein
Historische kleurenwaaier voor Gemeente Delft in samenwerking met architecte Heide Hinterthur
Wooncomplex Heemstede interier en exterieur
Vijf flats Alkmaar
Wooncomplex Alphen aan de Rijn

Binnenkort nieuwe update van alle projecten!
Februari 2012

Aan de slag met groot 60-er jaren portiekflats-ensemble in Soest: nieuw elan en uitstraling, voor Portaal.
*
Beata heeft zojuist het Seminar KLEUR afgerond voor studenten van de Master Interior Architecture Hoge School voor de Kunsten Utrecht.
*
Bezig met onder andere twee  60-er jaren complexen in Nieuwegein, en upgrading van  bijzonder groot flatgebouw in Haarlem iov Elan Wonen.
*
In Tilburg bezig met  kunstproject:
in de architectuur geïntegreerde betonreliefs  in samenwerking met Jac van de Ven, voormalig stadsdichter van Tilburg, en bewoners van de wijk.


Juni 2011


Recent opgeleverd project in Nieuwegein: complex  Hagestede.

Het gaat hier om appartementencomplex  met een prachtig binnenhof met 2 platanen. De opdracht betrof kleur en materialisering, alsmede kleur bestrating (rood) en ontwerp entree van 54 woningen. Binnenkort meer foto's van dit project op de exterieurpagina.


Binnenplaats HagestedeNieuwe entree Hagestede


Oude stiuatie
Mei 2010

Nog een mooi zestiger-jaren project onder handen: 5 flats uit 1961 in Haarlem Schalkwijk! Een eer om aan te werken en uitdaging iets goeds ervan te maken. Het gaat onder andere om schilderwerk van interieur en exterieur, maar met name om het verbeteren van de uitstraling aan de buitenzijde, die jammergenoeg voor een groot deel bekleed is met hpl-plaat. Ook hier is besloten niet te slopen maar te behouden, want de verhuurbaarheid is prima. Binnenkort meer over de aanpak en het nieuwe beeld van dit project.


Huidige situatie

Huidige situatie

Huidige situatie


::

Verder onder andere aan het werk aan interieur en exterieur van KMP-designkantoormeubelwinkel in Amsterdam, interieur Zorgcentrum Marienstein te IJsselstein, exterieur 54 woningen in Boxtel.


Januari 2010

Momenteel wordt nog steeds gewerkt aan 'Vogelaarwijk' Overvecht in Utrecht uit de jaren 60 van de vorige eeuw: 640 woningen ondergaan een grootscheepse hoogwaardige renovatie waarbij de bestaande baksteen gevels plus kozijnen en ramen worden vervangen door nieuwe gevelbekleding. Gedeeltelijk worden de balkons vervangen. Het plan krijgt een plek in/loopt parallel met de gelijk lopende ontwikkeling van het Beeldkwaliteitsplan van de gemeente Utrecht voor Overvecht.BF neemt de vormgeving voor rekening: materialisatie, type gevelbekleding, kleuren, stedenbouwkundig concept etcetera. Het gaat om 25 portiekflats waardoor de wijk een enorme facelift zal krijgen. Binnenkort meer.


September 2009


In het septembernummer van architectuurmagazine ArchitectuurNL staat de analyse van het kleur- en materiaalgebruik in de herstructurering van stadsdeel Slotervaart in Amsterdam. Lees of download het artikel hier!

meester2 (42K)meester1 (32K) Nieuwbouw Slotervaart
Nieuwbouw Slotervaart van architectenbureau SeARCH


Oktober 2009

Beata Franso geeft momenteel gastles op de Bouwkunde Faculteit van de Hogeschool van Amsterdam voor het vak Ruimtelijke Vormstudies. Het gaat om de Minor Interieurarchitectuur voor 4de-jaars studenten.

BF heeft een nieuwe huisstijl. Deze wordt de komende tijd in alle communicatie-uitingen doorgevoerd.


Mei 2009Er wordt momenteel geschreven aan een artikel over kleur in de bebouwde omgeving voor 2 verschillende architectuurbladen:
ArchitectuurNL en Gezond Bouwen en Wonen.
Het artikel spitst zich toe op stadsdeel Slotervaart in Amsterdam, waar enorme stedelijke vernieuwing aan de gang is.

Na plaatsing zal het artikel op deze plek te lezen zijn.Maart 2009


Tegeltableaux in Holendrecht worden momenteel aangebracht op de kopgevels.

De tegeltableaux zijn bedoeld om grafitti tegen te gaan, en zijn tegelijkertijd letterlijk zelf ook grafitti: in morse-schrift verwoorden gepaarde gevels de woorden HALLO en TOT ZIENS in verschillende talen in tegels uitgevoerd. Naast de hier in tegels uitgevoerde visuele variant kan morse-schrift ook als geluid- en als lichtsignalen worden gecommuniceerd.
Op iedere kopgevel komt een bordje te hangen met de betekenis van het morse en het gehele morse-alfabet.
Binnenkort hierover meer.
December 2008


foto Arno Kolen

De Airey woningen in Tilburg in de wijk Jeruzalem worden momenteel uitgevoerd. Het kleur- en materiaalplan is gemaakt voor Van den Hout & Kolen Architecten die de grootschalige renovatie van de woningen voor haar rekening nam. Klik hier voor meer foto's.


Er wordt verder gewerkt aan diverse kleur- en kunstprojecten:

-Het gehele interieur en exterieur van de Faculteit Theater van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. De theaterschool is verdeeld over 3 prachtige monumentale panden aan het Janskerkhof in Utrecht.
-Uitvoering ontworpen tegeltableaux op 36 kopgevels in Holendrecht.
-Uitvoering 32 tegeltableaux Amsterdam.
-Ontwerp betegeling onderdoorgang woningen naar metrostation AMC Amsterdam. Hierover binnenkort meer.
-Dudok flat in Amsterdam Geuzenveld en muurschildering op de kopgevel.
-Ontwerp nieuwe entree als onderdeel van omvangrijke renovatie woningen Nieuwegein.
-Bedrijfsgebouw in Leeuwarden.
-Kunsttoepassing op gevelvlakken van de schuren in de wijk Linquenda in Nieuw Vennep, klik hier.
Binnenkort hierover meer informatie.Augustus 2008


Mooi lopend project: schilderwerk, meubilair, vloer en verlichting van het interieur (en een deel van het exterieur) van de Faculteit Theater van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, dat door de eigenzinnige Belgische architect Lucien Kroll jaren geleden is vormgegeven (en inmiddels helaas is verworden tot een rommeltje).
De nieuwe vormgeving is binnenkort te zien bij 'kleur interieur'.

kantine HKU oude situatie

kantine HKU oude situatie

OUDER NIEUWS: klik hier